Zakelijk

Fitworld voor bedrijven

Vitaliteit staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Vanuit goed werkgeverschap en het belang van een stabiele organisatie pakken werkgevers steeds meer hun rol in vitaliteit. Begrijpelijk, want fitte en gezonde werknemers:

  • zijn bewezen productiever
  • zorgen voor een lager ziekteverzuim – en dus ook voor lagere kosten die daaraan gerelateerd zijn
  • ervaren minder stress
  • zorgen voor duurzame inzetbaarheid
  • kunnen beter omgaan met tegenslagen

Werkgevers kunnen zelf al veel stappen ondernemen. Onder meer door te zorgen voor een passende werkplek, een gezond lunchaanbod en goede arbeidsomstandigheden.

Dankzij een samenwerking met Fitworld bied je jouw mensen de kans om ook buiten werktijd te werken aan een gezonde leefstijl. 
Bied je werknemers bijvoorbeeld bedrijfsfitness met korting aan en laat men profiteren van de fiscale voordelen die er zijn. Hieronder vind je de fiscale regelingen in het kort.

Afspraak maken

Bedrijfsfitness Nederland

Onze diensten zijn aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Hierdoor kunnen wij nog meer bedrijven en haar medewerkers ondersteunen in een goed sporttraject, met bijpassende fiscale voordelen. Dankzij onze samenwerking met Bedrijfsfitness Nederland zijn wij flexibel in het aanbieden van onze diensten. Als bedrijf kun je rechtstreeks met ons een samenwerking afsluiten op het gebied van bedrijfsfitness, maar het kan dus ook via Bedrijfsfitness Nederland. Neem gerust eens contact met ons op voor de mogelijkheden!

High Five fitness

Naast Bedrijfsfitness Nederland, zijn wij ook aangesloten bij High Five fitness. Dus ook als jouw bedrijf is aangesloten bij High Five fitness, kun je bij ons terecht. Het maakt ons niet uit hoe we de afspraken onderling maken. Wij willen maar 1 ding, en dat is jouw en jouw medewerkers helpen met het optimaliseren van hun gezondheid en fitheid zodat ze optimaal inzetbaar zijn voor jouw bedrijf. Weten hoe? Neem contact met ons op!

Contact

Korting door belastingvoordeel

Bied jij je werknemers een bedrijfsfitnessabonnement aan, dan kun hier op twee manieren korting op krijgen: het belastingvoordeel en de werkgeversbijdrage. In het eerste geval ruilt een werknemer het belaste loon in voor een fitnesabonnement, al dan niet onbelast.
Het voordeel is gelijk aan het percentage loonbelasting. Voor jou als werkgever zijn er ook voordelen. Naast de positieve gevolgen van fitte en gezonde medewerkers betaal je in deze constructie minder sociale werkgeverslasten.

Korting door de werkgeversbijdrage

Wil je als organisatie echt stappen maken in gezondheidsmanagement, dan is het goed om een vitaliteitsbudget te ontwikkelen. De werkgeversbijdrage financier je vanuit dit budget. Je houdt het bedrijfsfitnessabonnement in van het brutoloon. Als je dat doet vanuit de besparing op de afdracht van sociale werkgeverslasten, zijn er voor jou als werkgever helemaal geen kosten aan verbonden.

Vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR)

Kosten van een bedrijfsfitnessabonnement worden aangemerkt als eindheffingsloon in de zogenaamde vrije ruimte.
Onder de WKR kan een bedrijf tot 1,7% van de totale bruto loonsom over de eerste 400.000 euro uitgeven aan onbelaste vergoedingen. Dat betekent dus ook aan korting op bedrijfsfitnessabonnementen. Ga je boven dit bedrag, dan moet je als bedrijf wel een eindheffing betalen van 80%. Een voordelige optie voor werkgever en werknemer.

Wat je als werkgever morgen al kunt doen: maak het ze makkelijk!

Mensen willen wel sporten, maar met een overvolle agenda aan verplichtingen schiet het er toch nogal eens bij in. Wij maken het werknemers iets gemakkelijker.

Zo is Fitworld al vroeg geopend waardoor mensen nog vóórdat ze de laptop aanzetten eerst even kunnen sporten. We hebben moderne kleedruimten met douches zodat men fit en fris op het werk aankomt. De lunchpauze is ook een goed moment aan je gezondheid te werken. Eerst een half uurtje sporten en vervolgens na een gezonde lunch weer helemaal opgeladen aan het werk.
Omdat we ook na 17.00 nog geopend zijn, kunnen medewerkers hun hoofd leegmaken door deel te nemen aan een groepsles of te komen trainen.

Veel mensen vinden het erg prettig om deze momenten in hun weekroutine te passen. Wil jij het jouw medewerkers ook gemakkelijk maken om te sporten en wil je weten wat Fitworld kan betekenen? Neem contact met ons op.

Afspraak maken

Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert.