Let’s go spinning!

Wat is spinning?

Spinning is een intensieve fitness fietssport (in de vorm van een groepsles) voor binnen. Het is te vergelijken met wielrennen, alleen fiets je op een spinningfiets (die dus stilstaat). Ook heb je bij spinning alleen een voorwiel. Het wordt daardoor ook wel indoor cycling genoemd. Je kunt de weerstand aanpassen op het voorwiel en zo je eigen niveau bepalen! Hiermee kun je het laten lijken dat je een heuvel op- of affietst. 

Welke spieren train je met spinning?

Met spinning train je vooral je beenspieren. Maar ook je billen pak je mee! Het komt ook vaak voor dat je extra oefeningen op de fiets doet tijdens een spinning les. Dan train je dus ook je buik- en armspieren! 

Hoeveel calorieën verbrand je met spinning?

Tijdens spinning verbrand je al snel 400 tot 600 calorieën per uur. Dat komt doordat spinning een workout is waarbij je hartslag flink omhoog gaat. 

De 6 voordelen van spinning

  1. Het is een full body workout!
  2. Je verbrandt er snel veel calorieën mee. Er zijn maar weinig sporten waarbij je zoveel calorieën verbrandt in zo’n korte tijd!
  3. Het doortrapsysteem van spinning is zwaar en uitdagend. Hierdoor verleg je grenzen waarvan je dacht dat je ze nooit zou halen. 
  4. Van spinning krijg je lekker veel energie.
  5. Het vermindert stress. 
  6. Spinning is voor iedereen! Je kan je eigen niveau kiezen en aanhouden in een les. 

Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert.